Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na današnji dan prije 22 godine Grbavica je ponovo otvorila svoje kapije (VIDEO)

170502010.1_mn

Na današnji dan prije 22 godine Željezničar je na Grbavici ugostio vječitog rivala nakon četiri godine izbivanja iz doline ćupova usljed agresije na glavni grad Bosne i Hercegovine. Tog 2. maja 1996. godine igrao se 66. vječiti derbi.

Na tribinama razorene Grbavice bilo je oko 15 hiljada navijača, a čast da izvede početni udarac pripala je predjedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću.
Željezničar je poveo u 33. minuti, a strijelac prvog pogotka na Grbavici u nezavisnoj Bosni i Hercegovini bio je Bulend Biščević. Željo je imao prednost sve do 57. minute kada je Adnana Gušu savladao Dženan Uščuplić.

Za Željezničar su u ovoj utakmici igrali: Gušo, Biščević, Adžem, Fatić, Memić, Kurt, Jahić, Muharemović, Kunić, Žerić i Pehlivanović.

Dres Sarajeva nosili su: Dedić, Elkaz, Uščuplić (Selimović), Hošić, Dalipagić, Mujkić, Gogalić, Džaviti (Granov), Ćenan (Ferhatović), Hrvat i Herco.

Čast da sudi historijski dvoboj tada je pripala Marku Mrkiću iz Tuzle. Asistirali su mu Mijo Maričević (Živinice) i Izet Čejvanović (Tuzla).