Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kakvo nas vrijeme u BiH očekuje u narednim danima

sarajevo elektroprivreda vrijeme oblacno spomenik (4)

U Bosni i Hercegovini danas se prognozira oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili kratkotrajnim slabim pljuskom, prenosi Anadolu Agency (AA).

U poslijepodnevnim satima mogući su jači pljuskovi i grmljavina u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak se takođe prognozira pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Prema kraju dana padavina prestaju uz smanjenje oblačnosti. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevne od 18 do 24 srepena Celzijusa.

U utorak pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekivana količina padavina između 10 i 20, lokalno i do 30 litara po metru kvadratnom. Jutarnje temperature od devet do 14, na jugu do 16, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 19 do 25 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Krajini uglavnom bez padavina. Jutarnje temperature od devet do 15, na jugu od 13 do 17, a dnevne od 15 do 22, na jugu od 21 do 25 stepeni Celzijusovih.