Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čamcem pokušali prokrijumčariti 100 kilograma droge (FOTO)

photo-2

Crnogorski i albanski policajci danas su u, zajedničkoj akciji, na teritoriji Crne Gore pronašli i zaplijenili oko 100 kilograma skanka i uhapsili državljanina Albanije za kojeg se sumnja da je drogu prokrijumčario, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da su službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, u saradnji s kolegama iz Albanije, u priobalnom dijelu Skadarskog jezera, u reonu mjesta Božaj, pronašli 97 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank.

“Pretragom terena, u reonu mjesta Božaj, ispod magistralnog puta, policajci su u žbunju pronašli sakrivena četiri crna veća PVC džaka omotana providnom PVC folijom, u kojima se nalazilo 97 kilograma materije biljnog porijekla, tamnozelene boje, za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank”, navodi se u saopštenju.

Policajci su u neposrednoj blizini džakova sa skankom, na obali jezera, pronašli i limeno plovilo, dužine oko pet metara, koje je, kako se sumnja, korišteno za krijumčarenje preko Skadarskog jezera, iz Albanije u Crnu Goru.

Iz Uprave policije su objasnili da je granična policija Albanije, na osnovu podataka crnogorskih kolega, na njihovoj teritoriji uhapsila albanskog državljanina za kojeg se sumnja da je počinio krivično djelo.

Skank je predat službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, a o događaju je obaviješten državni tužilac u podgoričkom Višem državnom tužilaštvu.

Skank će, kako je saopšteno, biti upućen u Forenzički centar zbog vještačenja.