Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubicama Bojovića i Vidakovića ukupno 114 godina zatvora (FOTO / VIDEO)

ubistvo bojovica

U Specijalnom sudu u Beogradu izrečena je presuda za ubistvo Nikole Bojovića (39) i Miloša Vidakovića (29). Osuđena su četvorica pripadnika organizovane grupe, a Miloš Delibašić, koji je bio optužen kao organizator je osobođen.

Osuđeni su Saša Cvetanović, kao neposredni ubica na 35 godina zatvora, Slaviša Novaković na 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 godina, kao i Miloš Vojinović na ukupno 14 godina.

Delibašić je oslobođen od optužbi za da je zajedno sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici ubili rođenog brata srpskog mafijaša Luke Bojovića, Nikolu 2013. u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi iste godine.

Sud mu je nakon izricanja presude ukinuo pritvor i on će u toku dana biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu u kojem je proveo više godina.

Inače, Miloš Vojinović je postigao sporazum o svedočenju i detaljno je ispričao kako je grupa bila organizovana i šta je uradila.

Protiv Šaranovića optuženog da je zajedno sa Delibašićem organizovao ovu grupu postupak je obustavljen zbog smrti jer je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Ovo je prvosrtepena presuda na koju i osuđeni i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Prema optužnici, kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, označen je Cvetanović, kao pomagač – Koljenšić, a nalogodavac Šaranović.

Cvetanović: Osuđen kao direktni izvršilac ubistva Bojovića

Šaranović je, kako se sumnja, naložio ubistva Bojovića i Vidakovića, kako bi se osvetio Luki Bojoviću, za kojeg je smatrao da je tražio ubistvo njegovog brata Branislava.

Kamera snimila kako je Cvetanović ubio Bojovića!

Vidaković, koji je inače iz Pančeva, ubijen je u julu 2013. godine hicima iz pištolja u lokalu ispred Starog grada u Budvi. U vatrenom obračunu tada je ranjeno i četvoro gostiju tog lokla.

Miloš Vidaković

Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine u centru Beograda, u 7.05 sati, naočigled brojnih prolaznika, u Ulici carice Milice kod broja 11, kada je krenuo u pekaru.