Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dječak kojem su amputirali obje noge se vratio na pobjedničko postolje

billy

Billy Monger koji je u teškoj nesreći u Doningtonu izgubio obje noge prošle godine uspješno se vratio na stazu i senzacionalno završio na pobjedničkom postolju na utrci britanske Formule 3.

Tužna priča o 18-godišnjem talentu ujedinila je automobilistički svijet u aprilu prošle godine. Najpoznatiji vozači uključili su se u prikupljanje novaca za rehabilitaciju Billyja Mongera koji je teško stradao u jednom sudaru i doktori su mu morali amputirati obje noge.

No, Monger je nevjerovatan borac i to ga nije pokolebalo u nastojanju da postane vrhunski vozač.

Poput svojedobno Alexa Zanardija prešao je na upravljanje automobilima ručnom tehnikom, a momčad Carlin Racing omogućila mu je povratak u britansku Formulu 3 s posebno prilagođenim bolidom.

Za Billyja povratak utrkivanju nije mogao bolje početi ovog vikenda u Oulton Parku, jer je u svojem prvom nastupu zauzeo peto mjesto u kvalifikacijama, a zatim se senzacionalno popeo na pobjedničko postolje i osvojio treće mjesto.

“Pomalo je nestvarno, ali odličan je osjećaj vratiti se. Da mi je neko rekao da ću završiti na postolju već u prvoj utrci, mislio bih da laže. Izaći na stazu i dokazati da sam konkurentan je više nego što sam mogao tražiti,” izjavio je Billy Monger nakon utrke te ambiciozno najavio:

“Još se moram priviknuti na ovaj način upravljanja bolida, ali siguran sam da ću se sredinom sezone moći redovito boriti za pobjednička postolja.”

Sljedeću utrku Monger će voziti u Rockinghamu krajem aprila.