Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon dvije decenije popularna serija vratila se na male ekrane (VIDEO)

Roseanne Barr

Serija o američkoj radničkoj porodici iz Illinoisa na čelu s majkom bez dlake na jeziku Roseanne emitirala se od 1988. do 1997. godine. Osim humora, revolucionarna je bila i jer se dotiče tema koje su tada još bile tabu, poput kontracepcije, pobačaja ili AIDS-a.

Premijera obnovljene serije “Roseanne” u kojoj igra originalna postava, privukla je u utorak rekordnih 18 miliona gledatelja kada se vratila na male ekrane nakon 20 godina.

Roseanne Barr (65) i John Goodman (65) gostovali su ove sedmice u emisiji Jimmyja Kimmela (50).

Barr je rekla da je upravo ona željela obnovu serije u kojoj će glumiti baku koja je glasala za američkog predsjednika Donalda Trumpa i prikazati Sjedinjene Države u kojima je polovica birača 2016. glasala za njega. Roseanne je rekla da je i lično glasala za Trumpa.

– Ne želimo valjda Mikea Penca za predsjednika. Nemojte me je*eno zafrkavati. Ako ga ne želite, zatvorite ta je*ena usta – rekla je glumica.

Kimmel ju je podsjetio da je nekada bila prijateljica s porodicom Clinton što je ona priznala. Voditelj je također spomenuo kada je Roseanne bivšu predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton (70) optužila preko društvenih mreža da je ubica.

– Obrisala sam to, tako da se je*i – rekla je glumica Kimmelu i pokazala mu srednji prst.

Objasnila je kako je imala nekih neslaganja s međunarodnom politikom koju je Clinton provodila.

ABC koji je u vlasništvu studija Walt Disney, tvrdi da su prve epizode privukle 1,5 milion gledatelja više nego posljednja epizoda “Roseanne” iz maja 1997., a to je velik uspjeh jer danas Amerikanci imaju daleko veći izbor zahvaljujući platformama kao što su Netflix i Amazon kojih prije dvadeset godina nije bilo.