Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko i Pjanić među najplaćenijim nogometašima u Italiji

edin dzeko roma juventus

Neki od nogometaša koji su ovog ljeta stigli u Italiju, među njima i naše Edin Džeko, sada su među najplaćenijim u Seriji A.

Najplaćeniji igrač Serije A je Romin Daniele De Rossi, koji zarađuje 6,5 miliona eura po sezoni u Romi, a odmah iza njega je kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, koji ima 4,5 miliona eura godišnju plaću. U reodvima Rome slijede ih Mohamed Salah sa 3,5 miliona eura, zatim Miralem Pjanić i Radja Nainggolan sa 3,2 miliona eura godišnjom plaćom. Legendarni Francesco Totti prima plaću od 2,5 miliona eura godišnje.

higuain de rossi

Higuain i De Rossi

Najplaćeniji igrač aktuelnog prvaka Juventusa je Paul Pogba, koji je dijeli treće mjeso najplaćenijih igrača u Italiji s Džekom, a zarađuje 4,5 miliona eura godišnje. U Staroj dami slijede ga Gianluigi Buffon sa 4 miliona eura, koliko ima i Sami Khedira, dok Leonardo Bonnuci, Giorgio Chiellini, Claudio Marchisio i Mario Mandžukić imaju 3,5 miliona po sezoni.

U Milanu najplaćeniji igrač je Riccardo Montolivo koji ima plaću od 3,5 miliona, kao i pojačanje pristiglo iz Seville, Carlos Bacca. Luiz Adriano ima tri miliona. Zanimljivo, Rossoneri Marija Balotellija plaćaju “samo” 2,2 miliona eura, jer onaj veći dio plaće izmiruje mu i dalje Liverpool.

Geoffrey Kondogbia je najplaćeniji fudbaler Intera sa plaćom od 3,5 miliona eura, dok je odmah iza njega Mauro Icardi s 3,2 miliona eura godišnje, koliko imaju Nemanja Vidić i Rodrigo Palacio. Stevan Jovetić ima godišnju plaću od tri miliona eura po sezoni.

Od ostalih klubova izdvaja se još Napoli, koji Gonzala Higuaina plaća 5,5 miliona eura godišnje, što ga čini drugim najplaćenijim nogometašom u Italiji.