Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U petak sunčano, za vikend nove padavine

Jedinstven prizor zalaska sunca iznad Sarajeva okovanog maglom

U Bosni se danas očekuje uglavnom oblačno vrijeme, prijepodne lokalno sa slabim snijegom, a u Hercegovini uglavnom sunčano, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od poslijepodnevnih sati i tokom noći u Bosni se očekuje postepeno razvedravenje.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a tokom noći na petak vjetar mijenja smjer na jugo. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus jedan i četiri, na jugu zemlje od šest do devet stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu danas pretežno oblačno, a krajem dana razvedravanje. Prijepodne može padati slab snijeg, dok će se temperatura zraka kretati između minus dva i jedan stepen Celzijusov.

U petak se u većem dijelu zemlje prognozira sunčano vrijeme. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus devet i minus četiri, na jugu zemlje do dva stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i šest stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od osam do 12.

U subotu se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno oblačno. U noći na nedjelju se očekuje slaba kiša, a na planinama slab snijeg.

U nedjelju takođe oblačno. Prijepodne u Bosni i Hercegovini će većinom padati kiša, na planinama snijeg. Od sredine dana prognozira se opadanje temperature zraka i kiša će prvo u Krajini preći u snijeg i postepeno do kraja dana u cijeloj Bosni kiša će preći u snijeg.

Početak naredne sedmice karakteriše oblačno vrijeme koje će u Bosni donijeti snijeg ili susnježicu, a u Hercegovini kišu. Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH padavine nisu obilne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva do šest, a najviša između nula i četiri, na jugu zemlje od sedam do stepeni Celzijusovih.