Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grahovac: U Rijeku sam došao zbog Roberta Prosinečkog

SRDAN-GRAHOVAC-Rijeka-predstavila-novo-pojacanje-i-zaostrila-konkurenciju-u-veznom-redu

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Srđan Grahovac nedavno je iz Astane prešao u redove hrvatskog šampiona Rijeke. Iako je i sam negirao navode o dolasku u Hrvatsku, na koncu je pogazio izgovorene riječi i sletio na Rujevicu na kojoj nije isključeno da ostane i u narednoj sezoni.

– Nadao sam se da će doći do dogovora i moram priznati da je Astana bila korektna, tako da su klubovi pronašli zajednički interes. Onda je bilo do mene i ja sam pristao, dobio sam dobre uslove, potpisao sam na godinu dana, iako sam i dalje igrač Astane s kojom imam ugovor na još dvije sezone. Vidjet ćemo na kraju HNL-a šta će se dešavati. Moj cilj je da budem zdrav i igram što je god više moguće, rekao je Grahovac novinaru Monda.

Riječani su trenutno trećeplasirani na tabeli i blizu su novog plasmana u Ligu Evrope, a predvodi ih slovenački trener Matjaž Kek.

– S trenerom sam pričao odmah po dolasku. Nadam se da ću izboriti mjesto u startnih 11, spreman sam, sa Astanom sam prošao pripreme i nadam se da ću svojim radom, trudom i ponašanjem zaslužiti mjesto prvotimca. Naravno, trener je taj koji sastavlja tim, dodao je.

Banjalučanin je potvrdno odgovorio da je dolasku u Rijeku kumovalo i to što će biti bliže rodnom gradu.

– Bit ću bliži svima, od kuće, do selektora Prosinečkog. Uostalom, nastupi ovdje će mi biti mnogo veći izlog i za evropske klubove. Sve sam završio, preglede, testiranja, već sam trenirao u Rijeci i moje je da igram što bolje. Nadam se naravno da će to biti dovoljno da selektor obrati pažnju na mene, kazao je Grahovac.