Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. političko blato

Svađa Dodika i Konakovića na društvenim mrežama: “Dino, bolan, znao sam da si levat”

konakovic dodik
Foto: Fena

Prepirka lidera SNSD-a i NiP-a, stranaka koji čine državnu koaliciju, prelazi sve granice dobrog ukusa

Nakon što je Milorad Dodik, predsjednik entiteta RS rekao da će objaviti ekskluzivni videosnimak Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova BiH iz Luksemburga gdje je bio na sastanku sa EU i ministrima Zapadnog Balkana, pa se na kraju našalio i objavio isječak iz filma “Tri karte za Hollywood”, prepirka ovog dvojca se opet nastavila, prenosi N1.

Naime, na objavljenom isječku iz navedenog filma nalazi se Velimir Bata Živojinović koji govori: “Ja Rusiju sanjam svaku noć”, što je zapravo aludiranje na izjave Konakovića da su za situaciju u Bosni i Hercegovini krivi političari pod malignim ruskim utjecajem.

Nije trebalo proći mnogo vremena da se oglasi Konaković koji je na kraju na društvenoj mreži X poručio:

“Sinoć galamdžija, a danas šaljivdžija. Drami, prijeti, kuka, plače, al’ na kraju konja veže gdje mu aga kaže”, napisao je Konaković koji je i prije ovog napisao status na istoj društvenoj mreži, a koji se opet odnosi na ovu temu:

“Dodik je samo naljutio šefa i uplašio špijuna-snimatelja (vidio sam ga nenaspavanog danas u Lux), a na kraju nije objavio nikakav snimak, kako sam i najavio. Ovih ću dana našoj javnosti od riječi do riječi objasniti sve što se dešavalo i govorilo u Luksemburgu, do detalja”.

Ubrzo nakon toga mu je na istoj društvenoj mreži odgovorio i Dodik:

“Dino, bolan, znao sam da si levat, ali da si toliki levat, nisam ni pretpostavljao. Svi su još sinoć shvatili da te sprdam, samo si se ti primio k'o saučešće”.