Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saša marković

Optuženi u aferi „korona ugovori“ priznaje krivicu?

saša marković
FOTO: Printscreen

Vlasnik turističke agencije „Travel for fan” Saša Marković prema optužnici se tereti da je prvooptuženom bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo RS Branislavu Zeljkoviću od aprila 2020. godine do marta 2021. godine isplatio najmanje 250.000 maraka

Vlasnik Turističke agencije „Travel for fan“ Saša Marković koji je jedan od optuženih u predmetu „Korona ugovori“ ponudio je Republičkom javnom tužilaštvu priznanje i nagodbu o kojoj bi Okružni sud Banjaluka trebao da se izjasni 5. jula, ekskluzivno otkriva Capital.ba.

Prema tvrdnjama izvora Capitala, Markovićevi advokati na pragu su sporazuma sa tužilaštvom po kome će njihov klijent priznati odgovornost za ono što mu se stavlja na teret, ali detalji sporazuma se još uvijek strogo čuvaju.

Advokat Miloš Stevanović koji zastupa Markovića u ovom predmetu nije odgovarao na pozive iz Capitala, dok su advokati ostalih optuženih koje su kontaktirali samo kratko rekli da su dobili poziv za vanredno ročište u ovom predmetu.

Vanredno ročište

„Ranije su zakazana ročišta za 1. i 8. juli, a sada smo dobili poziv i za novo ročište koje je zakazano za 5. juli. Na tom ročištu se navodno treba razmatrati sporazum o priznanju krivice Saše Markovića“, potvrdila su dvojica advokata koja učestvuju u ovom procesu insistirajući na anonimnosti.

Podsjećamo, vlasnik turističke agencije „Travel for fan” Saša Marković prema optužnici se tereti da je prvooptuženom bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo RS Branislavu Zeljkoviću od aprila 2020. godine do marta 2021. godine isplatio najmanje 250.000 maraka.

branislav zeljković
FOTO: Pixsell
Branislav Zeljković

Osim Zeljkovića i Markovića, optuženi su i direktor firme “Procontrol” Slavko Bojić, zatim direktor firme “Promeding” Dragan Dubravac, te bivši direktor banjalučke firme “Sineks laboratorija” Sani Crljić.

Nabavka opreme po višestruko veći cijenama

Prema optužnici, Branislav Zeljković se tereti da je nabavkom medicinske opreme po višestruko većim cijenama od nabavnih koje je provodio po prethodnom dogovoru sa drugim osumnjičenim osobama sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 335.000 KM, Saši Markoviću i „Travel for fun“ 578.780 KM, Slavku Bojiću i “Procontrol” iznos od 241.562,50 KM i Saniju Crljiću i „Sineks laboratorija“ 28.700 KM.

Suđenje u ovom predmetu počelo je u februaru prošle godine, a posljednje ročište trebalo je da bude održano 10. juna, ali je odgođeno zbog nedolaska optuženih Slavka Bojića i Sanija Crljića na suđenje.