Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Narednih dana izrazito toplo, u pojedinim dijelovima zemlje moguća je i kiša

sarajevo bascarsija vrijeme turisti
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Narednih dana u Bosni i Hercegovini toplo, najavljene su i kratkotrajne padavine

Danas će u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena bura, u ostatku zemlje slab sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 32, na jugu 36 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

Prognoza za naredne dane

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 34, na jugu 36 stepeni.

U četvrtak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje na sjeverozapadu moguć je i kratkotrajni pljusak. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slab do umjeren jugozapadni vjetra, u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 32 do 38 stepeni.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u Bosni sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 34, na jugu 36 stepeni.