Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolozi objavili gdje u BiH se danas očekuju jači pljuskovi sa grmljavinom

kisa pljusak
Foto: Pixsell/Arhiv
Ilustracija

U BiH danas nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima, dnevna temperatura od 20 do 25 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima jači pljuskovi sa grmljavinom su mogući u sjevernim područjima Bosne, a na području Hercegovine u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena, saopćeno je iz federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana na sjeveru Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 6 stepeni; Sokolac 10; Bihać, Gradačac, Ivan Sedlo i Sanski Most 12; Banja Luka, Bugojno i Srebrenica 13; Široki Brijeg i Tuzla 14; Livno 15; Sarajevo i Zenica 16; Mostar i Trebinje 17 i Neum 21 stepen.

Prognoza do kraja sedmice

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom ili pljuskom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugom dijelu dana širom zemlje su mogući povremeni slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.