Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Dijelove BiH će pogoditi nevrijeme, moguć je i grad. Uskoro ponovo stižu vrućine

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U noći na četvrtak očekuje se novo jače naoblačenje na sjeveru, koje će usloviti kišu i pljuskove sa grmljavinom. Na jugu sunčanije, uz povremene pljuskove sa grmljavinom

U BiH se i danas očekuje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a nepogode će biti češće na sjeveru, u široj regiji rijeka Save i Drine.

Tokom jutra i prijepodneva u Krajini će biti pretežno oblačno, uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, a u ostalim krajevima promjenljivo, uz smjenu sunčanih i oblačnih perioda.

Kasnije tokom dana, padavine će zahvatiti istok i sjever. Mjestimično su moguće nepogode uz obilnije padavine, pojavu grada ponegdje i pojačan vjetar.

U noći na četvrtak očekuje se novo jače naoblačenje na sjeveru, koje će usloviti kišu i pljuskove sa grmljavinom. Na jugu sunčanije, uz povremene pljuskove sa grmljavinom.

Vjetar slab do umjerene jačine, južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 14 i 19 stepeni Celzijusovih, na jugu do 22 stepena Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 25 i 30, na jugu do 33 stepena Celzijusovih.

Prognoza vremena

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

U petak preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

U subotu se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.