Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbijanski teniser

Novak Đoković rutinski preko Musettija do jubilarnog 10. finala Wimbledona

Foto: Screenshot

Priliku da dođe do rekordne 25 grand slam titule, teniser iz Srbije imat će u nedjelju, kada će na megdan Carlosu Alcarazu. Španac brani titulu osvojenu prošle godine u Londonu

Novak Đoković trijumfovao je protiv Lorenza Musettija 3:0 (6:4;7:6; 6:4) i zakazao ovogodišnje finale Wimbledona sa Carlosom Alcarazom.

Servirali su teniseri iz Srbije i Italije jako dobro i uvodnih pet gemova, brejk šanse nisu viđene.

U šestom gemu prvom seta, Đoković je stigao do brejk lopti i drugu je iskoristio, zatim potvrdio brejk i poveo sa 5:2. Hrabri Musetti se nije predavao, te je spasio dvije set lopte na servis Novaka kod vodstva 5:4, a u konačnici i oduzeo servis drugom teniseru svijeta i stigao do 5:4.

Više od toga u prvom setu nije mogao, pa se Đoković ribrejkom i nakon četiri set lopte poveo 1:0 (6:4).

Drugi set bolje je otvorio Italijan. 25. igrač svijeta napravio je brejk, a zatim ga i potvrdio te poveo 2:0. Vraća se Đoković potpuno u set, kada u šestom gemu vraća brejk prednost i poravnava na 3:3.

U nastavku drugog seta, nije bilo brejk šanse, sve do 12. gema, kada je jednu proustio Đoković, pa je uslijedio tajbrejk.

Iskustvo Novaka Đokovića i nerezenoski udarci Musettija, donijeli su veliku prednost Đokovića, jer je slavio u tajbjreku 7:2 i poveo sa 2:0 u setovima.

Da će treći set biti rutina, nagovijestio je drugi teniser svijeta, brejkom na startu seta. Doduše trajao je gem nekoliko minuta, a Beograđanin je drugu brjek šansu pretvorio u vodstvo. Potvrdio je najtrofejniji igrač svijeta brejk u drugom gemu i nakon 15 minuta imao je sigurnih 2:0 u trećem setu.

Nakon dva sata i 40 minuta tenisa, Novak Đoković stigao je do tri meč lopte. Ipak nijednu nije iskoristio, vezao je Musetti pet poena i ostao u igru.

Poveo je na Novakov servis Musetti 0:30, ali je stigao nakon dva sata i 50 minuta do četvrte meč lopte i plasmana u nevjerovatno 37. grand slam finale.

Priliku da dođe do rekordne 25 grand slam titule, teniser iz Srbije imat će u nedjelju, kada će na megdan Carlosu Alcarazu. Španac brani titulu osvojenu prošle godine u Londonu.