Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA play off

Boston ponovo pobijedio u gostima kod Miamija. Oklahoma pomela New Orleans

Foto: Screenshot/YouTube

Odsustvo najboljeg Miamijevog igrača Jimmyja Butlera bilo je presudno za ovaj poraz

Boston Celticsi uvjerljivo su dobili drugu uzastopnu gostujuću utakmicu protiv Miamija te se s vodstvom 3:1 vraćaju kući, gdje će u noći sa srijede na četvrtak imati priliku dovršiti posao u prvom krugu doigravanja.

Nakon što je Heat senzacionalno napravio break u drugoj utakmici, Boston je uzvratio s dvije uvjerljive pobjede u Miamiju. Sinoćnji rezultat 102:88 nije ogledalo viđenog na parketu, Celticsi su imali i 28 poena razlike, a domaćini su tek u završnici ublažili poraz.

Ipak, odsustvo najboljeg Miamijevog igrača Jimmyja Butlera bilo je presudno za ovaj poraz.

Ovaj put najveće zvijezde Celticsa bile su u drugom planu, a eksplodirao je Derrick White s rekordom karijere od 38 poena, pogodivši pritom osam trica. Jayson Tatum zabio je 20 uz 11 skokova, a Jaylen Brown 17 poena.

Kod Heata su se istaknuli Bam Adebayo s 25 poena i 17 skokova, Tyler Herro postigao je 19, a Caleb Martin 18 poena.

Ipak, Celticsima je slavlje pokvarila ozljeda Kristapsa Porzingisa, koji je zbog beskontaktne ozljede završio večer već u prvom poluvremenu. Iako se na početku strahovalo od ozljede Ahilove tetive, ispostavilo se da je latvijskom centru stradao desni list. Ne zna se koliko je ozljeda ozbiljna, ali Porzingis je dvoranu napustio u medicinskoj čizmi.

“Metla” za New Orleans

Oklahoma City Thunder izbacila je New Orleans Pelicanse iz play-offa NBA-a. OKC je u noći s ponedjeljka na utorak u New Orleansu slavio 97:89 i time pomeo suparnike, odnosno došao do četvrte pobjede u seriji prvog kruga play-offa. Utakmica je bila neizvjesna do samoga kraja. Zabilježeno je 18 promjena u vodstvu, a nijedna ekipa nije imala više od pet poena prednost.

U napetoj završnici, iako je gubila tih pet poena razlike, bolje se snašla Oklahoma. U pobjedničkom sastavu OKC-a, kandidat za MVP-ja regularne sezone Shai Gilgeous-Alexander i Jalen Williams ubacili su po 24 poena uz deset odnosno osam skokova, dok su domaćina u ispadanju vodili C.J. McCollum s 20 poena i Jonas Valanciunas s 19 poena i 13 skokova.

Oklahoma će u drugom krugu play-offa igrati protiv boljeg iz ogleda Los Angeles Clippersa i Dallas Mavericksa. Trenutni rezultat u toj seriji je 2:2, a peta utakmica počinje u četvrtak u 4 sata.

nba