Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žele grupnu fazu

Zrinjski večeras traži senzaciju protiv Vitorije

Foto: HŠK Zrinjski

Meč između Vitorije i Zrinjskog igra se od 18 sati i 45 minuta.

Fudbaleri Zrinjskog večeras igraju prvi susret play-offa za Konferencijsku ligu. Tim Marija Ivankovića sinoć je odradio i zvanični trening, a iz tabora Plemića pred ovaj susret bili su oprezni, ali i optimistični.
Trener Plemića Mario Ivanković ističe da su dobili najtežeg protivnika.

“Čeka nas najteži protivnik, iako ne treba podcjenjivati snagu Brava i Boteva, protiv kojih smo pokazali našu kvalitetu i zasluženo prošli dalje. Susret s Vitoriom je šlag na tortu, utakmica u kojoj možemo dobiti najviše kroz najteži put. Nemam što izgubiti i nemamo razloga ne pružiti pravi otpor i doći do dobrog rezultata u Portugalu. I zašto se ne nadati? Revanš je kući, pred punim stadionom”, izjavio je pred polazak trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Osvrnuo se Ivanković i na sjajan niz Vitorije na startu nove sezone i šest pobjeda, a da pritom nisu primili niti jedan gol.

“Svakom nizu dođe kraj i nadam se da će to biti protiv nas. To je stvarno kvalitetna ekipa, puna dobrih pojedinaca. Brzi su, mladi, traže igru, igraju ofenzivno, lepršavo… Međutim, i mi imamo kvalitetu, idemo gore pokazati zube, nećemo se samo braniti. Probat ćemo zabiti gol, probat ćemo biti opasni, a koliko ćemo u tome uspjeti vidjet ćemo u srijedu”, dodao je Ivanković.

Ukoliko Zrinjski plasira se u grupnu fazu, bilo bi to drugu godinu zaredom, a ovoga puta bi važilo za još veći uspjeh jer bi na putu eliminisali snažnog rivala.

Meč između Vitorije i Zrinjskog igra se od 18 sati i 45 minuta.