Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga evrope

Uvjerljiva pobjeda Ajaxa, šok u Frankfurtu. Tottenham siguran i sa igračem manje

Foto: X

Domaći teren nije iskoristio Eintracht koji je odigrao 3:3 protiv češke Viktorije iz Plzena. Eintracht mora žaliti za preostala dva boda jer je vodio 3:1 sve do 86. minute

Na uvjerljivi su način ovosezonsku Ligu Evrope otvorili nogometaši Ajaxa, osvojili su tri domaća boda nakon pobjede od 4-0 protiv turskog Besiktasa.

Nakon prvog dijela Ajax je imao gol prednosti, uslijed pogotka Fitz-Jima u 31. minuti. Drugo poluvrijeme, pogotovo uvodni dio, Nizozemci su odigrali furiozno te su potpuno slomili suparnika. Dva pogotka je postigao Godts, u 51. i 73. minuti, a jedan Taylor u 55. minuti za 4:0.

Tri domaća boda u prvom kolu Europske lige uknjižio je i Lyon, pobijedio je s 2:0 Olympiakos. Sve do 65. minute nije bilo golova, a tada su Francuzi brzopotezno slomili Olympiakos s dva gola. Strijelci su bili Cherki u 65. i Benrahma u 71. minuti.

Eintracht prosuo sigurnu pobjedu

Romu je drugu utakmicu vodio hrvatski strateg Ivan Jurić, ali nije uspio ostvariti i drugu pobjedu. Nakon prvenstvenih 3:0 protiv Udinesea ovaj put je Jurićeva Roma na Olimpicu remizirala 1-1 s Athletic Bilbaom. Dugo se činilo da će Roma slaviti jer je vodila pogotkom stasitog Ukrajinca Dovbika od 32. pa sve do 85. minute. No, tada je Paredes pogodio za konačnu podjelu bodova.

Domaći teren nije iskoristio Eintracht koji je odigrao 3:3 protiv češke Viktorije iz Plzena. Eintracht mora žaliti za preostala dva boda jer je vodio 3:1 sve do 86. minute. Francuz Ekitike je doveo Eintracht u vodstvo u 38. minuti, ali domaćin odmor nije dočekao uz tu minimalnu prednost, već je Šulc u 41. pogodio za 1:1.

U nastavku su Dina Ebimbe u 62. i Kristensen u 67. minuti pogađali za 3:1 Eintrachta i utakmica je tekla u mirnom ritmu do 86. minute. Tada je Adu smanjio, a potom je domaćina šokirao Jemelka golom u 93. za konačnih 3-3.

Rumunski FCSB je s uvjerljivih 4-1 nadigrao latvijski Rigas, dok je Braga u završnici kreirala veliki preokret i pobijedila Maccabi Tel Aviv 2-1. Gosti su vodili do 88. minute, ali su tada uslijedila dva gola Brume. Pobjednički je dao iz jedanaesterca u 95. minuti.

Tottenham uvjerljiv

Tottenhama je s 3:0 u Londonu nadigrao azerbajdžanski Qarabag. Utakmica je počela 35 minuta kasnije zbog kašnjenja gostujuće ekipe na stadion, a počela je šokantno za Tottenham.

Već u sedmoj minuti domaći sastav je ostao s igračem manje jer je tada isključen rumuski igrač Dragusin.

Taj trenutak nije uzdrmao Tottenham koji je poveo u 12. minuti golom Johnsona, a u nastavku susreta postigao je engleski sastav još dva pogotka. Strijelci su bili Sarr u 52. i Solanke u 68. minuti.

Qarabag je mogao zakomplicirati susret u 58. minuti, kod 0:2. Ali, tada Bajramov nije realizirao jedanaesterac i mala šansa koja se gostima otvorila brzo je nestala.