Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Remi Gruzije i Češke, ostala nada da mogu proći dalje

gruzija češka
FOTO: UEFA

U drugom meču drugog kola od 18 sati igraju Turska i Portugal, koje nakon prvog kola imaju po tri boda

Nogometaši Gruzije i Češke Republike odigrali su neriješeno 1:1 u prvom susretu drugog kola F-grupe Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Obje ekipe su u drugo kolo ušle bez bodova te im je današnji remi u Hamburgu ostavio nadu da u posljednjem kolu eventualnom pobjedom izbore plasman u nokaut fazu.

Čaška je veći dio utakmice napadala, poništen joj je i pogodak zbog igranja rukom, ali je golman Gruzije Mamardashvili najzaslužniji što je Gruzija u svom debitanskom nastupu na Evropskom prvenstvu osvojila bod.

Gruzija je i prva došla u vodstvo, u sujidskoj nadoknadi prvog poluvremena, pogotkom Mikautadzea iz jedanaesetrca. Prethodno je u svom šesnaesetrcu rukom igrao Hranac.

U drugom meču igraju Turska i Portugal

Češka je do izjednačenja došla u 59. minuti kada je mrežu zatresao Patrich Schick. Nakon jednog kornera u šesnaestercu Gruzije najviše je skočio Lingr i pogodio stativu, a odbijena lopta pogodila je Schicka i završila u golu.

Do kraja meča redali su se napadi Češke koja je svim silama željela doći do preokreta, ali je Gruzija odolijevala svim prijetnjama. U posljednjoj minuti sudijske nadoknade Gruzija je mogla i do pobjede pošto su trojica igrača istrčala kontranapad, Chakvetadze je uposlio usamljenog Lobzhanidzea koji iz čiste pozicije šutira preko gola.

U drugom meču drugog kola od 18 sati igraju Turska i Portugal, koje nakon prvog kola imaju po tri boda.