Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Odlični Portugal osigurao prvo mjesto u grupi

portugal u drugom krugu
FOTO: UEFA.COM

Utakmica je čak četiri puta bila nakratko prekinuta jer su navijači uletjeli na teren kako bi se fotografirali s Cristianom Ronaldom

Reprezentacija Portugala pobijedila je Tursku 0:3 u utakmici drugog kola skupine F Evropskog prvenstva. Bruno Fernandes i Bernardo Silva postigli su golove za Portugal, a Samet Akaydin zabio je autogol.

Portugal je s ova tri boda kolo prije kraja osigurao prvo mjesto u grupi. U posljednjem kolu igrat će protiv Gruzije.

Portugal je napadački krenuo u utakmicu, dok su se Turci odlučili na defenzivan sastav. Izostali su tako iz prvog sastava sjajni krilni igrači Arda Guler i Kenan Yildiz. No Turcima ništa nije moglo pomoći u prvom dijelu. Bernardo Silva zabio je za 0:1 u 22. minuti. Nuno Mendes ubacio je s desne strane, Orkun Kokcu je petom preusmjerio loptu, ali samo do Silve, koji iz prve snažno pogađa mrežu Turske za 0:1.

Komičan autogol gurnuo Tursku u poraz

Najveća greška na Evropskom prvenstvu dosad dogodila se u 28. minuti. Turska odbrana imala je sigurnu loptu, portugalski igrači već su bili odustali od napada. Onda je stoper Akaydin htio vratiti loptu golmanu Altayu Bayindiru, no napravio je veliku pogrešku – poslao ju je kraj njega u gol. Zeki Celik htio ju je izbiti, no prešla je crtu.

Portugal je nastavio gaziti i u drugom dijelu. Bruno Fernandes zabio je u 56. minuti za 0:3. Cristiano Ronaldo bio je asistent nakon što su on i Bruno Fernandes izbili sami pred Bayindira poslije sjajne duge lopte Rubena Nevesa. Ronaldo je mogao i sam završiti akciju, no dodao je Fernandesu, koji je lagano gurnuo loptu u mrežu.

Utakmica je čak četiri puta bila nakratko prekinuta jer su navijači uletjeli na teren kako bi se fotografirali s Cristianom Ronaldom. Srećom, nije bilo većih incidenata. Portugal je prvi u grupi sa šest bodova i u posljednjem kolu još ima utakmicu s Gruzijom. Turska će igrati protiv Češke.