Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencijska liga

Nogometaši Zrinjskog otputovali u Portugal: “Susret s Vitoriom je šlag na tortu”

Foto: HŠK Zrinjski

Da su „plemići“ dobili uistinu teškog protivnika govori podatak da je Vitoria na startu sezone upisala šest pobjeda u službenim utakmicama, pritom ne primivši gol

Nogometaši Zrinjskog otputovali su jutros prema Dubrovniku odakle će poletjeti za Portugal, gdje ih u srijedu čeka utakmica play-off runde Uefine Konferencijske lige protiv Vitorije Guimaraes.

-Čeka nas najteži protivnik, iako ne treba podcjenjivati snagu Brava i Boteva, protiv kojih smo pokazali našu kvalitetu i zasluženo prošli dalje. Susret s Vitoriom je šlag na tortu, utakmica u kojoj možemo dobiti najviše kroz najteži put. Nemam što izgubiti i nemamo razloga ne pružiti pravi otpor i doći do dobrog rezultata u Portugalu. I zašto se ne nadati? Uzvrat je kući, pred punim stadionom – izjavio je pred polazak trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Vitoria u sjajnoj formi

Da su „plemići“ dobili uistinu teškog protivnika govori podatak da je Vitoria na startu sezone upisala šest pobjeda u službenim utakmicama, pritom ne primivši gol.

-Svakom nizu dođe kraj i nadam se da će to biti protiv nas. To je stvarno kvalitetna ekipa, puna dobrih pojedinaca. Brzi su, mladi, traže igru, igraju ofenzivno, lepršavo… Međutim, i mi imamo kvalitetu, idemo gore pokazati zube, nećemo se samo braniti. Probat ćemo zabiti gol, probat ćemo biti opasni, a koliko ćemo u tome uspjeti vidjet ćemo u srijedu – dodao je Ivanković.

U redove Zrinjskog nakon lakše ozljede vraća se Slobodan Jakovljević, dok će zbog ozljede susret s Portugalcima propustiti Josip Ćorluka. Ivanković neće moći računati ni na rezervnog golmana Gorana Karačića, koji u Portugal ne putuje zbog viroze.

Utakmica Vitoria – Zrinjski igra se u srijedu od 18:45 sati. Revanš je na rasporedu u četvrtak, 29. augusta, u 20 sati.