Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Euro 2024.

Jović u posljednjim sekundama spasio Srbiju protiv Slovenaca

slovenija srbija
Foto: UEFA

Došla je peta minuta sudijske nadoknade i korner za Srbiju. Luka Jović je nebeskim skokom uspio doći do gola i izjednačenja

Fudbalska reprezentacija Slovenije je remizirala sa selekcijom Srbije rezultatom 1:1 u utakmici drugog kola grupe C na Evropskom prvenstvu.

Sjajna utakmica je viđena na “Alijanc Areni” u Minhenu, a šanse su sijevale s obje strane od samog početka susreta.

Mlakar je već u osmoj minuti došao do prilike nakon što je loše reagirala odbrana Srbije, ali mu je tada golman Predrag Rajković odbranio udarac.

“Orlovi” su nakon toga počeli prijetiti Slovencima. Prvo je Vlahović šutirao glavom u 28. minuti, ali je golman Jan Oblak to odbranio.

Samo tri minute kasnije, Srbija je ponovo zaprijetila. Nakon kornera je lopta prozujala kroz peterac, ali nijedan od Srbijanaca nije uspio doći do lopte. Mitrović je sa zemlje probao glavom, ali je promašio loptu.

Ta akcija je bila katalizator za ostatak utakmice. Kao da se sve rasplamsalo.

U 38. minuti najozbiljnija prilika za Slovence u prvom dijelu. Elšnik je nakon dobre akcije šutirao, ali je stativa spasila gol Srbije.

Nekoliko minuta kasnije opet prijetnja pred Oblakovim golom. Živković je centrirao, lopta dolazi do Mitrovića, a robusni napadač je u padu šutirao. Međutim, Oblak brani.

Srbijanci su bolje otvorili drugi dio. Tadić i Mitrović su odigrali dupli pas, a udarac robusnog napadač odbranio Jan Oblak.

Prijetio je Mitrović i nakon toga, ali je tada Karničnik uspio da loptu izbaci u korner.

U 58. minuti je Slovenija imala priliku doći do vodstva preko Benjamina Šeška, ali udarac sjajnog napadača je uspio odbrnaiti golman Srbije i poslati u korner.

A onda je došla 69. minuta i šok za Srbijance. Sijevnula je kontra Slovenaca, a na kraju gol.

Karničnik, desni bek, sjajno je započeo akciju prodorom. Nakon 40 metara, poslao je loptu na drugu stranu do Elšnika, koji mu je vraća u peterac, a Slovenac zakucava loptu za vodstvo. Gol pogledajte OVDJE.

Samo tri minute kasnije, Mitrović je propustio najbolju priliku na utakmici za Srbiju. Lopta je došla do napadača, koji je sve majstorski uradio, ali je lopta odsjela na prečki.

Imao je Karničnik nekoliko minuta kasnije novu priliku, ali lopta odlazi tik pored stative.

Ipak, došla je peta minuta sudijske nadoknade i korner za Srbiju. Luka Jović je nebeskim skokom uspio doći do gola i izjednačenja.