Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

evropsko prvenstvo

Hrvatska preokrenula utakmicu, pa u sudijskoj nadoknadi ostala bez pobjede

luka modrić hrvatska
FOTO: Pixsell

Strijelac za izjednačenje Albanije bio je u 95. minuti utakmice Klaus Gjasula. Probili su Albanci desnu stranu hrvatske odbrane i odigrao povratnu loptu za Gjasulu, koji je zabio za izjednačenje.

Nogometaši Hrvatske odigrali su neriješeno 2:2 sa selekcijom Albanije u prvom meču drugog kola B-grupe Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Hrvati su bili nadomaak pobjede nakon što su kreirali preokret, ali je Albanija u sudijskoj nadoknadi uspjela doći do izjednačenja.

Ovo je objema reprezentacijama prvi bod na prvenstvu te ih u posljednjem kolu očekuje teška borba za plasman u osminu finala, Hrvatsku protiv Italije, a Albaniju protiv Španije.

Albanija povela

Albanija je povela u 11. minuti golom Lacija, nakon loše intervencije golmana Hrvatske Livakovića.

U nastavku susreta Hrvatska je napadala, ali bez većih prilika. Tek u drugom poluvremenu Hrvati su počeli ozbiljnije da prijeti, a golovima u 74. i 76. minuti uspjela su doći do preokreta. Jedan od ključnih igrača bio je Budimir, koji je u igru ušao u 69. minuti i asistirao kod oba pogotka.

Prvo je u 74. minuti, nakon solo prodora Kovačića lopta došla do Budimira koji je lijepo uposlio Kramarića, a napadač Hoffenheima je preciznim udarcem savladao golmana Albanije Strakoshu.

Samo dvije minute kasnije ponovo je Budimir pronašao Sučića koji šutira sa sedam-osam metara, loptu je na putu do gola zaustavio jedan albanski reprezentativac a ona se odbija od nogu Klausa Gjasule koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru, te završava u golu.

Do kraja su Albanci pokušavali doći do izjednačenja, što im je uspjelo u sudijskoj nadoknadi. Pogodak je postigao Gjasula koji je tako od tragičara postao junak reprezentacije Albanije.

Obje reprezentacije mogle do pobjede

U posljednjim minutama igra se potpuno rasplamsala a obje reprezenatcije su mogle do pobjede, ali se ipak rezultat nije mijenjao.

U drugom meču drugog kola u ovoj grupi u četvrtak se sastaju Španija i Italija, koje su u prvom kolu ostvarile pobjede.

U nastavku današnjeg programa bit će odigrane utakmice drugog kola u A-grupi, a sastaju se Njemačka – Mađarska (18.00) i Švicarska – Škotska (21.00).