Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

veliki kiks

Džeko se ispromašivao, Galata na korak do titule

dzeko fener
FOTO: Screenshot

Fudbaleri Fenerbahcea remizirali su kod Konyaspora u 35. kolu turske Superlige rezultatom 0:0 i sebi dodatno zakomplikovali situaciju, a možda čak i u potpunosti ostali bez šanse za titulu prvaka. 

Nažalost, jedan od tragičara ovog susreta bio je kapiten BiH i Fenera, Edin Džeko. 

Naš fudbaler je imao nekoliko više-manje stopostotnih situacija, iz kojih bi u nekim drugim okolnostima postigao gol, ali večeras nije uspio. 

U 50. minuti je glavom šutirao tik pored stative, a onda u 63. i 64. je imao dvije sjajne prilike. No, oba puta golman Slowik izašao je kao pobjednik. 

Ponovo je Džeko zaprijetio u 70. minuti, ali gola nije bilo. Mogli su i igrači Konyaspora sami sebi postići gol, kada su se defanzivci skoro sudarili u zraku i loptu poslali tik iznad prečke. 

Potom je Džeko sjajno uposlio Batshuayija, ali jednostavno lopta nije htjela u mrežu. 

Potom su nakon jednog kornera Fenerbahcea, igrači Konye krenuli u sjajnu kontru i postigli gol, ali pogodak Ndaoa je poništen nakon VAR provjere. 

Fener je imao još jednu sjajnu priliku preko Dursuna, i to u 100. minutu, ali je ostalo 0:0.

Galatasaray sada ima šest bodova više tri kola prije kraja sezone.  Podsjećamo, Galata ima 96, dok Fenerbahce ima 90 bodova. Do kraja, u preostale tri utakmice, jedna će biti i veliki derbi u kojem će Galata biti domaćin.