Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Derbi na Koševu, Igman u Čitluku traži bod(ove) spasa

zrinjski sloga
Foto: Fena

Podsjećamo, jučer su odigrana tri susreta u kojima su slavili domaćini. GOŠK je savladao Tuzla City sa 1:0, Posušje Željezničar sa 1:0, dok je Velež sa 3:1 pobijedio Zvijezdu 09

Danas će biti kompletirano 27. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Današnji program počinje utakmicom u 13:30 sati kada u Čitluku Široki Brijeg dočekuje Igman.

Sedmoplasirani Široki u posljednje četiri utakmice nije slavio, te se nada da će protiv Igmana izaći iz krize, dok se Konjičani grčevito bore za opstanak.

U Modriči će u 16 sati Sloga Meridian dočekati Zrinjski, a zanimljivo je da su te ekipe igrale prije nekoliko dana u Kupu kada je Zrinjski slavio u uzvratnom susretu polufinala u Mostaru s 3:0 te izborio finale. Sloga već pet utakmica nije postigla pogodak.

Večerašnji susret na Koševu će biti u centru pažnje i zbog nedavnih dešavanja u Kupu BiH kada su igrači Sarajeva napustili utakmicu protiv Borca u četvrtfinalu, te su zbog toga kažnjeni oduzimanjem tri boda u prvenstvu.

Tada su se iz Bordo tima odlučili na taj nepopularan potez nezadovoljni suđenjem Matea Muse iz Čitluka, a večeras će pravdu dijeliti Mirza Kazlagić iz Cazina.

Svi susreti su u direktnom prijenosu na kanalima Arena Sporta. Podsjećamo, jučer su odigrana tri susreta u kojima su slavili domaćini. GOŠK je savladao Tuzla City sa 1:0, Posušje Željezničar sa 1:0, dok je Velež sa 3:1 pobijedio Zvijezdu 09.

Parovi

Široki Brijeg – Igman (13:30, Arena Sport)

Sloga Meridian – Zrinjski (16:90, Arena Sport)

Sarajevo – Borac (20:45, Arena Sport, Klix.ba)