Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tri sastojka

Ništa se ne pere teže od masne plastične posude: Viralni trik rješava problem začas posla

pranje sudja
Foto;: Instagram/ Screenshot

Trik koji će zauvijek promijeniti način na koji perete suđe

Kada želimo da zamrznemo neko jelo ili da ga odložimo u frižider, često uzmemo plastične posude u koje ga stavimo, a već sljedećeg dana dogodi se ono čega smo se pribojavali – nakon što pojedemo to jelo na plastičnoj posudi ostaje onaj crvenkasto-narandžasti trag masnoće koji se vrlo teško pere.

Plastične posude vrlo su praktične, ali kada se na njima pojave te dosadne, masne mrlje, poželimo da prestanemo da ih koristimo. Ipak, sada smo na TikToku pronašli super trik kako se riješiti tih masnih mrlja – i to bez ribanja spužvom – a sigurni smo da će vam uveliko olakšati život, piše Index.hr.

Riješite se masnoće uz samo tri sastojka

Tiktokerka Adi Kempler podijelila je ovaj trik jer se i sama često susreće s ovakvim mrljama, pa je svojim pratiocima htjela da pokaže kako ih se na vrlo jednostavan način rješava. Prvo je u plastičnu posudu stavila malo deterdženta za pranje posuđa, a zatim ju je do pola napunila toplom vodom.

Nakon toga u posudu je stavila nekoliko nacjepkanih komadića papirnog ubrusa i plastičnim poklopcem zatvorila posudu. Zatim je dobro protresla posudu između 45 sekundi i jedne minute. Nakon što je otvorila poklopac pokazala je da se papirni ubrus rastopio, a posuda je poslije ispiranja ostala čista.

@facesbyadi This hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! #fyp #cookingvideos #cookinghacks #lifehacks #hacks #stainremover #foryou #foryoupage ♬ original sound – adikempler