Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Danas otvaranje 14. Sportskih igara Oaza

sportske igre oaza
Foto: Sportske igre Oaza

Takmičenje se završava u nedjelju, 29. septembra

Četrnaesto međunarodno sportsko takmičenje “Sportske igre Oaze”, koje organizuje Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo Oaza, danas će svečano biti otvorene u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, s početkom u 11 sati.

Sportisti, osobe sa intelektualnim teškoćama, takmičit će se u sedam sportova – nogometu, atletici, boćanju, košarci, plivanju, stonom tenis i MATP programu za osobe sa višestrukim smetnjama.

Takmičenja će se održati na tri sarajevske lokacije: Centar za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko“, Olimpisjki bazen Otoka i Centar Skenderija – Dvorana D2.

Cilj takmičenja je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom, te praktična primjena UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

Na ceremoniji otvaranja sportistima će se obratiti premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, dogradonačelnik, Samir Avdić, Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, te mnogi drugi.

Sportske igre Oaze 2024. podržane su od strane švedske nevladine organizacije MyRight-BiH- Empowers people with disabilities, koja okuplja preko dvadeset organizacija osoba sa različitim invaliditetom za međunarodnu razvojnu saradnju.

Takmičenje se završava u nedjelju, 29. septembra.