Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vitez

Završnica Ljetnog kazališnog kampa okupila velik broj posjetitelja

Foto: Fena

U kampu je sudjelovalo tridesetak djece i mladih s područja centralne Bosne, te iz Italije, Švicarske, Njemačke i Hrvatske

Na pozornici ispred Osnovne škole u Grahovčićima, polaznici Ljetnog kazališnog kampa u župi Brajkovići brojnoj su publici prezentirali naučeno tijekom desetak dana boravka u kampu.

Nakon njihovog nastupa odigrana je predstava ”Stani inspektore!!!”, Gradskog kazališta mladih Vitez, priopćili su organizatori.

U kampu je sudjelovalo tridesetak djece i mladih s područja centralne Bosne, te iz Italije, Švicarske, Njemačke i Hrvatske.

Diplome su dobila 22 polaznika za uspješno završen kazališni kamp, i to Andrej Paradžik, Katja Trogrlić, Klara Matošević, Mia Matošević, Marija Stojak, Marta Matošević, Marko Matošević, Analena Barać, Nika Stojak, Iva Stojak, Andrea Visković, Ivan Barać, Kristijan Babić, Klara Klarić, Iva Klarić, Luka Turalija, Petar Domiću, Kiara Garić, Matej Radić, Leoni Martić, Roko Turalija i Franjo Stojak.

Ljetni kazališni kamp u župi Brajkovići organizira Gradsko kazalište mladih Vitez u suradnji s udrugama ”Zora” i ”Klik” iz Travnika.

-U radu ovogodišnjeg kampa sudjelovala su djeca i mladi iz nekoliko država, što je kampu dalo međunarodnu notu. Osjećaj da smo napravili prekrasnu priču čini nas ponosnima te ovim putem još jednom zahvaljujem svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji, prije svih članovima našeg kazališta te udrugama ‘Zora’ i ‘Klik’ na njihovom angažmanu i posvećenosti. Posebno smo sretni što smo žiteljima župe Brajkovići, posebno inim najmlađim ponudili dodatni kulturni sadržaj kojemu se raduju svi – kazao je voditelj kampa i GKM Vitez, Ivan Sajević.

Najveći dio aktivnosti održan je u prostoru Osnovne škole Grahovčići Travnik, a jedan dio je organiziran i na području Brajkovića, Čukala te u Kazališnoj dvorani Vitez. Kako su organizatori naveli, prelijepa ruralna područja u općini Travnik omogućili su polaznicima kampa, uz savladavanje vještina iz scenske umjetnosti, i dodatne sadržaje u domeni sporta, izleta i kreativnog druženja.

Desetodnevni tečaj vodio je član Gradskog kazališta mladih Vitez, diplomirani glumac, Marko Mirković, a u vođenju radionica bilo je angažirano i još nekoliko diplomiranih glumaca. Cilj kampa bio je kreativno motivirati mlade osobe za umjetnost te im ponuditi znanje i vještine scenske umjetnosti u ograncima scenskog glasa, govora, pokreta i glume.

Projekat iz želje i potrebe mladih ljudi

Osim udruga ”Zora” i ”Klik”, partneri u realizaciji ovoga projekta su MZ Grahovčići i Udruga mladih ”Enter”.

Iz GKM-a Vitez ističu kako je ovaj projekt nastao kao želja, ali i potreba prije svega mladih ljudi, povratnika na područje župe Brajkovići, kao i iseljenika koji u tom razdoblju posjećuju svoja ognjišta.

-Hvala svima koji su se trudili da djeca budu iz dana u dan nazočna na probama. Vjerujemo da su i ove godine sklopljena nova prijateljstva te da će ih vezati lijepe uspomene. Posebne zahvale našim dragim prijateljima iz Gradskog kazališta mladih Vitez koji su pokrenuli ovu prekrasnu priču i što ulažu ogroman trud kako bi sve bilo na visokoj razini – kazao je Božo Klarić, predsjednik Udruge ”Zora” Brajkovići.

Održavanje kampa podržali su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB te Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.