Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

narodno pozorište sarajevo

Nagrađivane predstave “Ljubiti, samo ljubiti” i “Stonoga Goga” na programu “Kultura na ulice”

Foto: NPS

U nedjelju, 30. juna u 11.00 sati u Velikom parku biti će izvedena dramska predstava za djecu “Stonoga Goga” autorice Andrijane Grgičević, u režiji Renate Carole Gatice

Dvije višestruko nagrađivane dječije predstave naći će se ovog vikenda na repertoaru programa “Kultura na ulice 2024!” Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS).

U subotu, 29. juna sa početkom u 18.00 sati u amfiteatru Međunarodnog centra za omladinu Novo Sarajevo bit će izvedena dramska predstava za djecu “Ljubiti, samo ljubiti” rediteljice Renate Carole Gatice u izvedbi teatra Poco Loco.

U predstavi igraju Bruno Kontrec i Maja Katić.

Dramatizaciju potpisuje Maja Katić prema tekstovima Zvonimira Baloga, autorica muzike je Davorka Horvat, scenografkinja i kostimograf su Jasmina Kosanović i Božidar Raos.

Predstava je namijenjena za učenike nižih razreda osnovne škole.

U nedjelju, 30. juna u 11.00 sati u Velikom parku biti će izvedena dramska predstava za djecu “Stonoga Goga” autorice Andrijane Grgičević, u režiji Renate Carole Gatice.

U predstavi igraju Tena Pataky, Maja Katić i Fabijan Komljenović.

Dramatizaciju potpisuje Maja Katić, scenografkinje su Renata Carola Gatica i Florencia Troisi, kostimska rješenje je uradila Renata Carola Gatica, autori muzike Ivana Đula i Luka Vrbanić.

Predstava je namijenjena za predškolski uzrast i niže razrede osnovne škole, saopćeno je iz NPS.