Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

privredna komora Banja Luka

Privrednici banjolučke regije idu u posjetu kolegama u Poljsku, Rumuniju i Makedoniju

Foto: Fena
Privredna komora u Banjoj Luci

Privrednici ove područne komore posjetiće 22. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i robilova u Bijeljini 19. septembra

Područna privredna komora Banja Luka do kraja godine organizovaće nekoliko aktivnosti i projekata, a u toku je realizacija projekta “Održivo zapošljavanje – INOVA”.

Riječ je o projektu koji je nedavno predstavljen javnosti, a programom je predviđeno zapošljavanje minimalno 50 osoba sa područja Banje Luke, Gradiške, Čelinca, Laktaša, Srbca i Prnjavora.

Privrednici ove područne komore posjetiće 22. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i robilova u Bijeljini 19. septembra.

Veoma brzo poslije ovog Sajma slijede bilateralni susreti sa privrednicima iz Srbije i to u Novom Sadu od 20. do 26. septembra.

Područna privredna komora Baja Luka svojim djelovanjem pokriva 21 lokalnu zajednicu, četiri grada (Banja Luka, Prijedor, Gradiška i Laktaši) i 17 opština (Mrkonjić Grad, Prnjavor, Kotor Varoš, Šipovo, Kozarska Dubica, Ribnik, Novi Grad, Srbac, Čelinac, Kneževo, Oštra Luka, Petrovac-Drinić, Kostajnica, Krupa na Uni, Kupres, Istočni Drvar i Jezero).

U oktobru organizuju privrednu misiju sa kolegama iz Makedonije u Skoplju. Za 3. oktobar je najavljena Sedma konferencija preduzetništva žena “Kroz promjenu do uspjeha”, a koja će biti organizovana na Jahorini.

Od 14. do 16. novembra je planirana posjeta privrednika Međunarodnom sajmu turizma i hotelske opreme Philoxenia u Solunu. Nekoliko dana poslije, od 22. do 24. novembra, slijedi posjeta SaJmu vina jugoistočne Evrope Vinska vizija otvorenog Balkana Wine Vision/ 3. Wine vision by open Balkan.

Predviđeni su i privredni susreti u Poljskoj i u Rumuniji.